El problema de l’aigua

Hi ha coses que no entenc. I no sé si no les entenc perquè m’he perdut la meitat de la pel·lícula (que sovint em passa) o perquè no té sentit.

Un dels últims debats oberts a Catalunya no l’entenc, i, per tant, encara no m’he posicionat. Quina diferència hi ha entre el transvassament de l’Ebre i el del Segre? Per què ara als de la "capital" i als mitjans públics els (ens) sembla tant bé que es faci i abans no? O és que ara tampoc ens sembla bé? I això no voldrà dir que potser sí que a segons qui "ni agua"?

No estic a favor del transvassament del Segre, com tampoc ho estava del de l’Ebre. Crec que si la gent d’allà creu que no els sobra aigua serà per alguna cosa, i jo me’ls crec (digueu-me ingènua). I quan una zona depèn de l’aigua per al conreu, no els pot faltar aquest element; cosa que no és el mateix cas que aquelles cultures tradicionals de secà que ara volen molta aigua per plantar coses com l’arròs… Tot i així, admeto que no en tinc ni idea sobre cultius i regadius, per tant el que dic ho dic sense gaire coneixement de causa.

El que és evident que hem de fer coses perquè la sequera és greu i ens quedarem sense aigua per dutxar-nos, però ha de ser a costa d’una altra zona del país?

I l’última pregunta, aquest problema tindria aquesta importància si no passés a la capital?

Quant a valqui

Em moc com puc, per dins del meu laberint. Ara pujo, ara baixo. Sense mai parar. Ara vinc, ara torno. Sense descansar. Sóc com sóc, ni m\'agrada ni em deixa d\'agradar. Dins del meu laberint em conec i em desconec. Caminant... corrent quan calgui... arribaré al final.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: El problema de l’aigua

  1. Carquinyol diu:

    Això de l’aigua és peliagut, més que res perquè cap de les diferents parts ho ha fet bé. El problema és que ara ens trobem a les portes d’una situació d’emergència, i en aquestes situacions s’ha de tenir en compte totes les hipòtesis, fins i tot les més remotes.

Els comentaris estan tancats.